Burse - Fonduri mutuale

Profitul Teraplast a scăpat neatins de scăderea sectorului construcţiilor

Profitul Teraplast a scăpat neatins de scăderea...

Autor: Ioana Tudor

18.02.2015, 00:06 280
Producătorul de materiale de construcţii Teraplast (TRP) a încheiat 2014 cu afaceri şi profit în creştere în ciuda contextului nefavorabil din sectorul lucrărilor de infrastructură, care s-a contractat puternic anul trecut din cauza reducerii cheltuielilor pentru investiţii publice.
 
Compania a raportat afaceri de 232,4 milioane de lei pentru 2014, în urcare cu 2,5% comparativ cu anul anterior. Pentru anul trecut, Teraplast îşi bugetase o creştere de 14% a rulajului, la 262,3 mil. lei. Profitul net al Teraplast a avansat cu 72%, până la 8,9 mil. lei anul trecut, depăşind cu 24% indicatorul previzionat iniţial. Evoluţia a fost susţinută de creşterea profitului operaţional cu 33% până la 26 mil. lei, cât şi de reducerea cu 42% a pierderilor financiare, până la 2,5 mil. lei.
 
„Evoluţia cifrei de afaceri în 2014 a fost susţinută de noile politici comerciale, în timp ce contextul pieţei construcţiilor a avut un impact negativ“, potrivit unui comunicat al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO