Burse - Fonduri mutuale

Programul Made in Romania, ediţia 2022, şi-a desemnat cele 50 de semifinaliste. Pe listă, companii precum Perla Harghitei, Transavia şi FintechOS. Ce urmează

Programul Made in Romania, ediţia 2022, şi-a desemnat...

Autor: Tibi Oprea

04.07.2022, 15:28 440

Comitetul de Nominalizare Made in Romania a selectat cele 50 de companii semifinaliste ale programului derulat de Bursa de Valori Bucureşti, dintr-un total de 350 de companii nominalizate pe platforma www.investingromania.com.

Cele 50 de companii semifinaliste sunt 2B Intelligent Soft, 5 to go, Agricloud, Agroland Business System, Antibiotice, Apemin Tusnad, Baciu, Biodeck, Brio, Certsign, Code of Talent, Cumpăna 1993, Curtea Veche Publishing, Cyscale Systems, Deltamed, Digisign, dotLumen, D-Toys, Editura Univers, Electrogrup Infrastructure, Elmas, Eturia, evomag.ro, F64, FintechOS, French Revolution, Frisbo Efulfillment, International Alexander, IRUM, IT Assist Services, Ivatherm, Le Manoir, Măr de Bran, Merlin's Beverages, mindit.io, Netopia Payments, Perla Harghitei, Qubiz, Ringhel Team, Safeway International Impex, Sano Vita, Sly Nutritia, Somproduct, Stay Fit Gym, Taparo, Transavia, Transilvania Nuts, Vanbet, Wolfpack Digital şi Zebrapay.

„Made in Romania a reuşit să creeze cadrul adecvat prin care companiile româneşti îşi pot promova afacerile şi pot avea acces la strategii de dezvoltare a acestora prin atragerea de finanţare de pe piaţa de capital. Am văzut, de-a lungul celor cinci ediţii, companii locale cu un potenţial extraordinar de a deveni lideri naţionali şi de a se extinde la nivel regional şi internaţional, iar clasamentul din această ediţie ne demonstrează faptul că programul îşi atinge obiectivul de a deveni un reper în identificarea şi promovarea viitoarelor motoare ale economiei româneşti. Anul acesta avem 50 de companii semifinaliste din arii de activitate foarte diverse şi aşteptăm cu interes să vedem care sunt finalistele”, spune Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

În prima etapă a proiectului Made in Romania, derulată în perioada 29 martie – 31 mai, antreprenori, parteneri şi susţinători ai programului, dar şi ai brandurilor româneşti, angajaţi ai companiilor din România, precum şi Comitetul de Nominalizare au înregistrat un număr de 350 nominalizări valide prin intermediul platformei www.investingromania.com.

Dintre acestea, cea mai mare pondere în funcţie de domeniul de activitate o deţin companiile din IT&C, cu un procent de 27%, urmată de companiile din Comerţ cu 12%, în timp ce sectorul Serviciilor ocupă locul 3 în top, cu un procent de 9% din totalul companiilor nominalizate. Cele 3 domenii de activitate au fost urmate de Industria Alimentară, FMCG, Industria Prelucrătoare, Sănătate, Construcţii, Agricultură.

Distribuţia geografică a companiilor nominalizate anul acesta arată faptul că în top 5 se află judeţele: Bucureşti şi Ilfov, cu 46%, Cluj, în procent de 7%, Prahova şi Timiş cu câte 5%, urmate de Iaşi, cu 4%.

„Ediţia de anul acesta a programului Made in Romania a adus un număr record de companii înregistrate pe platforma dedicată investingromania.com. 88% dintre companiile înregistrate în program în 2022 sunt IMM-uri şi ne bucurăm că tot mai mulţi antreprenori români, cu afaceri din domenii-cheie pentru economia locală, descoperă în acest program oportunitatea de a-şi promova povestea şi de a se dezvolta. Suntem în etapa în care cunoaştem numele celor 50 de companii semifinaliste ale ediţiei 2022. Felicitări tuturor! Urmează perioada de vot pentru a desemna 3 dintre finaliste şi vă încurajăm să acordaţi voturile voastre companiilor pe care le admiraţi pentru a le oferi şansa să facă parte din etapa finală a acestui proiect cheie al Bursei de Valori Bucureşti”, afirmă Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti.  

Noutatea pe care o aduce cea de-a V-a ediţie Made in Romania este accesul direct în finală a primelor trei cele mai votate companii de către public. Votul publicului pentru desemnarea celor trei finaliste are loc în perioada 4-31 iulie 2022. Doar 48 de companii dintre cele 50 semifinaliste pot fi votate de publicul larg pe platforma Made in Romania, cele care şi-au deschis cont şi cele care aveau deja un cont activ în platformă.

Celelalte 12 companii finaliste vor fi stabilite în data de 2 august de către Juriul Made in Romania, format din experţi în diverse domenii ale economiei. Cele 15 companii finaliste ale celei de-a V-a ediţii Made in Romania vor fi anunţate public în cadrul Galei de Premiere din toamna acestui an.

Proiectul Made in Romania a fost lansat de Bursa de Valori Bucureşti în 2017, pentru a identifica şi promova companiile de top din România.

În cursul anului 2022, derularea proiectului este sprijinită de Microsoft, alături de partenerii BRK Financial Group, SeedBlink, European Bank for Reconstruction and Development, UiPath, BRD Asset Management, TradeVille, Impetum Group, Banca Transilvania, BT Capital Partners,   Dendrio, Mazars, Bondoc şi Asociaţii, Termene.ro, IFB Finwest, susţinătorii ANIS, DoingBusiness, Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), Romanian Business Leaders  şi partenerul media Digi24.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO