Burse - Fonduri mutuale

Proprietarul VES Sighişoara „coace“ exitul minoritarilor

Proprietarul VES Sighişoara „coace“ exitul...

Autor: Radu Bostan

27.10.2015, 00:02 1028

Grupul clujean Chimica, deţinut de Alexandru Farcaş, va lansa în două luni oferta de preluare a întregului capital al producătorului de vase emailate VES Sighişoara (VESY), unde a trecut recent pragul de deţinere de 33%.

Prin firma Chimsport, grupul Chimica a achitat săp­tă­mâna trecută circa 531.000 lei pentru participaţia de 9,5% deţinută la VES de producătorul de electrocasnice Electroargeş (ELGS). Chimsport deţine acum 42,44% din acţiunile VESY.

„Chimsport a dobândit acţiunile VES de la Electroargeş în urma unei decizii interne. Având peste 33% din acţiuni, Chimsport va face ofertă publică de preluare pentru restul acţiunilor în termenii legali“, a spus Alin Fetiţă, CEO-ul grupului Chimica, din care face parte şi Chimica Orăştie, recent delistată de pe RASDAQ.

Participaţia rămasă, echivalentă cu circa 57,5% din capitalul producătorului de vase şi şeminee, ar valora 2,76 milioane de lei la preţul de închidere de vineri. Acţiunile VES au crescut cu 5% ieri, după ce Chimsport şi-a raportat noua participaţie.

Grupul Chimica a mai depăşit în 2011 pragul de 33% care impune lansarea unei oferte de preluare, însă atunci a ales să-şi vândă o parte din acţiuni pentru a coborî din nou sub prag.

De data aceasta, grupul urmăreşte consolidarea controlului asupra VES, a spus Fetiţă pentru ZF.

Aquadune Limited, un offshore cipriot, deţine 17,12% din acţiunile VES. Fetiţă a arătat că nu poate da detalii despre identitatea sau intenţiile companiei, dar a precizat că nu este afiliată grupului Chimica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO