Burse - Fonduri mutuale

Publicaţia americană WSJ: Investitorii pariază că indicele S&P al celor mari mari 500 companii de pe Wall Street va scădea în pofida atractivităţii sectorului Big Tech

Business International

Publicaţia americană WSJ: Investitorii pariază că...

Autor: Liviu Popescu

06.06.2023, 09:30 2058

Fondurile de hedging şi alţi investitori speculativi pariază pe faptul că indicele că S&P 500 va scădea, marcând cea mai mare poziţionare negativă din 2007 încoace, însă în acelaşi timp, aceştia se pregătesc pentru o revenire a indicelui Nasdaq 100, axat pe tehnologie, scrie publicaţia americană The Wall Street Journal.

Divergenţa de poziţionare reflectă fragilitatea raliului bursier din 2023, spun analiştii. Indicele S&P 500 a crescut cu 12% în acest an, dar ar fi negativ fără contribuţia a şapte mari companii din domeniul tehnologiei, potrivit datelor S&P Dow Jones Indices până la sfârşitul lunii mai. Acest lucru lasă indicele potenţial vulnerabil la o retragere abruptă în cazul în care chiar şi una sau două companii mari fac un pas greşit.

„Oamenii dau cu siguranţă semne de prudenţă, indiferent de cum a evoluat preţul", spune Jake Gordon, analist la Bespoke Investment Group.  O poziţionare pesimistă de această amploare poate fi un indicator contrar, a spus el. Atunci când sentimentul bearish sau bullish ajunge la niveluri extreme, mai devreme sau mai târziu, piaţa tinde să se mişte în direcţia opusă.

Acţiunile s-au redresat săptămâna trecută, investitorii bucurându-se de rezolvarea luptei pentru limitarea datoriei, împreună cu semnalele oficialilor Rezervei Federale, care au declarat că este posibil să menţină ratele dobânzilor la un nivel stabil la şedinţa din iunie - înainte de a le majora din nou. între timp, frenezia din jurul inteligenţei artificiale a ajutat acţiunile producătorilor de cipuri, cum ar fi Nvidia, să crească vertiginos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO