Burse - Fonduri mutuale

Purcari, companie din primul eşalon al Bursei, raportează în T3/2020 venituri de 53,4 mil. lei, plus 5% şi profit de 10 mil. lei. La nouă luni afacerile au rămas constante

Purcari, companie din primul eşalon al Bursei,...

Autor: Cristina Bellu

16.11.2020, 09:19 268

Producătorul de vinuri Purcari, ale cărui acţiuni sunt incluse în structura indicelui principal BET şi care are în acţionariat şi Pavăl Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Pavăl de la Dedeman, a încheiat T3/2020 cu venituri de 53,4 mil. lei, în creştere cu 5% faţă de perioada similară din 2019, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 18%, până la valoarea de 10 mil. lei.

”Suntem încântaţi să revenim pe creştere în trimestrul trei şi suntem bine pregătiţi pentru finalul de an, care sezonier este cea mai importantă perioadă pentru noi. (...). Vom continua să investim şi să pregătim terenul pentru revenirea iminenta a pieţii”, spune Victor Bostan, director general al Purcari Wineries.

La nivelul primelor nouă luni ale anului, Purcari a raportat afaceri de 138 mil. lei, nivel similar cu cel înregistrat în perioada ianuarie-septembrie 2019, în timp ce profitul net a atins valoarea de 25,5 mil. lei, în scădere cu 13%.

Performanţa înregistrată de grup în primele trei trimestre din an a fost susţinută de creşteri puternice pe pieţele din România (plus 26%), Polonia (plus 18%) şi Ucraina (plus 23%), toate având expuneri semnificative pe canalul de comerţ modern. În acelaşi timp, pieţele din Moldova şi China, puternic afectate în prima jumătate a anului, au o tendinţă de revenire fermă, înregistrând cel mai bun trimestru de vânzări de la începutul anului,  arată datele din raportul financiar al companiei.

EBITDA pentru acestă perioadă a fost de 44,2 mil. lei, reprezentând o marjă de 32%, în timp ce datoriile nete ale grupului au scăzut la 30 septembrie 2020 cu 15%, în comparaţie cu finalul anului 2019, iar raportul datoriei nete la EBITDA pentru ultimele 12 luni s-a îmbunătăţit la 1,3 ori.

Purcari gestioneaza in jur de 1,400 de hectare de podgorii si opereaza patru platforme de productie in Romania si Moldova. Grupul este lider in segmentul de vinuri premium din Romania, cu o cota de circa 30% si cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrand in peste 30 de tari.

Compania are o  capitalizare de 428 milioane lei pe bursa de la Bucureşti după ce, de la începutul anului, acţiunile WINE s-au depreciat cu 3,60%, după tranzacţii de 79,7 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO