Burse - Fonduri mutuale

Purcari îşi vinde participaţia de 31,4% deţinută la Glass Container către elveţienii de la Vetropack, principalul jucător din industria ambalajului de sticlă din Europa

Purcari îşi vinde participaţia de 31,4% deţinută la...

Autor: Cristina Bellu

04.08.2020, 10:00 584

Vinaria Purcari, companie controlată în totalitate de producătorul de vinuri Purcari (simbol bursier WINE), a decis să-şi vândă participaţia minoritară, de 31,41%, deţinută în cadrul companiei Glass Container către Vetropack Group, corporaţie elveţiană lider în industria ambalajului de sticlă din Europa.

Tranzacţia a cărei valoare nu a fost făcută publică urmează să fie definitivată în luna noiembrie a acestui an şi face subiectul aprobărilor regulatorii oficiale de rigoare.

Purcari gestioneaza in jur de 1,400 de hectare de podgorii si opereaza patru platforme de productie in Romania si Moldova. Grupul este lider in segmentul de vinuri premium din Romania, cu o cota de circa 25% si cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrand in peste 30 de tari.

Compania are o  capitalizare de 440 milioane lei pe bursa de la Bucureşti după ce, de la începutul anului, acţiunile WINE au scăzut cu 0,90%, după tranzacţii de 74,02 milioane lei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO