Burse - Fonduri mutuale

Purcari raportează vânzări de 147 mil. lei în 2017 şi un profit de 32 mil. lei

Victor Bostan, director general şi unul dintre acţionarii companiei

Victor Bostan, director general şi unul dintre acţionarii companiei

Autor: Roxana Rosu

07.03.2018, 00:07 1077

Producătorul de vinuri Purcari (WINE), cea mai proaspătă companie listată la Bucureşti, a raportat vânzări de 147 mil. lei pentru 2017, plus 38% faţă de anul precedent, în timp ce profitul net a urcat cu 37%, la 32 mil. lei.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a anunţat ieri că a decis să introducă acţiunile Purcari în indicele BET Plus, alături de Sphera Group (SFG) şi Transilvania Broker (TBK), noua structură a indicelui urmând a intra în vigoare în 19 martie 2018.

„Ne confruntăm cu efectul negativ al aprecierii leului moldovenesc, care a avut un efect negativ asupra marjelor noastre, însă acest lucru ne face să ne concentrăm mai mult pe menţinerea costurilor noastre operaţionale sub control şi găsirea de economii în altă parte“, spune Victor Bostan, director general şi unul dintre acţionarii companiei cu 386 mil. lei capitalizare.

Pentru 2018, compania mizează pe continuarea trendului pozitiv şi un avans de 24-28% al veniturilor.

Piaţa din România rămâne cel mai mare motor de creştere pentru companie, cu un avans de 69% în 2017, având o cotă de 37% din vânzările totale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO