Burse - Fonduri mutuale

La noi şi la ei. Puterea şi-a numit apropiaţii la Romgaz. La Petrom, managerii au şi 40 de ani experienţă. Pentru prima oară de la listarea din 2013 încoace, Romgaz are un consiliu de administraţie format exclusiv din numiri ale Ministerului Energiei

La noi şi la ei. Puterea şi-a numit apropiaţii la...

Autor: Liviu Popescu

15.03.2021, 07:25 6235

Stat versus privat: de foarte multe ori în cercurile de investitori se discută despre această paralelă, atenţia fiind îndreptată în special către conducere în contextul în care statul, acţionar majoritar fiind, îşi aduce propriii oameni în companii, în multe cazuri fără nicio experienţă în domeniu, doar pentru a le „permite“ să-şi peticească CV-urile.

Acesta este şi cazul la Romgaz, companie de stat care în urma AGA din 11 martie 2021 a ajuns ca pentru prima oară de la listarea din 2013 încoace, să aibă un consiliu de administraţie format exclusiv din administratori propuşi şi ulterior votaţi de Ministerul Energiei.

Pe de altă parte în cazul unei companii private, adică la care statul nu are control majoritar, numirile nu sunt integral politice, ci vin din partea acţionarilor pentru ca mai apoi să fie votate în adunarea generală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO