Burse - Fonduri mutuale

QVT a vandut 22% din Flamingo

14.09.2009, 18:26 12

Fondul de investitii american QVT, care a cerut in augustdizolvarea retailerului IT&C si de electrocasnice FlamingoInternational (FLA), si-a vandut ieri participatia de 22% detinutain companie printr-o tranzactie speciala in valoare de 5,1 mil. lei(1,2 mil. euro). Cumparatorul nu fusese raportat pana la inchidereaeditiei.

QVT a intrat la Flamingo in ianuarie 2006 cand a luat circa 5,6%din companie pentru 3 mil. euro. Fondul american a fost unul dintrecei mai activi investitori de pe Flamingo, realizand mai multeachizitii si vanzari de pachete semnificative in ultimii ani, panace a ajuns al doilea actionar al companiei dupa Dragos Cinca.

QVT s-a opus emisiunii de obligatiuni propusa de ceilalti doiactionari importanti ai Flamingo, Dragos Cinca si Dan Adamescu,care detin 25%, respectiv 18% din actiuni, operatiunea fiindnecesara pentru redresarea financiara a companiei, care s-aconfruntat cu o scadere puternica a vanzarilor si pierderi mari inprimul semestru. Dupa ce propunerile i-au fost respinse in AGA, QVTa atacat in justitie hotararile respective. Chiar daca a vandut,QVT poate participa la emisiunea de obligatiuni adresataactionarilor, deoarece data de inregistrare a fost pe 2septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO