Radu Dimofte plăteşte dividende de 17 mil. lei la Practic Bucureşti, adică un randament de 7%

26 ian 2016 Autor: Roxana Pricop

Radu Dimofte (desen), alături de Puiu Popoviciu controlează mallul din Băneasa, unul dintre cele mai importante proiecte comerciale şi de real-estate făcute după 1990.

Conducerea Practic Bucureşti (PRBU) a propus alocarea de divi­den­de de 17,2 milioane de lei pentru acest an, reprezentând întreg profitul net bugetat de companie pentru anul 2015.

Distribuţia ar în­sem­na un dividend brut de 28,95 lei/ac­ţiune, echivalent unui randament de 7% al divi­dendului, cal­culat la cel mai recent preţ din piaţă al acţiunii PRBU de 412 lei/unitate.

Principalul acţionar al Practic Bu­cu­reşti este omul de afaceri Radu Dimof­te cu o deţinere directă de 48,47% din capital.

Recent, firma Wellkept Group, unde el este principalul acţionar, a ajuns să deţină 9,4% din capitalul PRBU în urma unei tranzacţii pe piaţa deal prin care a vândut vehiculul Blandon Enterprise Limited.

În acelaşi timp, vehiculul IBTC Turks&Caicos Islands TCA are o deţi­nere de 32,15%. Astfel, mare parte din suma distribuită sub formă de dividende va fi încasată de Dimofte.

Practic SA deţine cinci hectare de spaţii comerciale şi birouri, fiind unul dintre cei mai mari proprietari din Bucureşti. Doar spaţii comerciale compania deţine 3,5 ha, respectiv aproape 4% din totalul spaţiilor din Bucureşti. Mega Image şi Profi sunt principalii chiriaşi la parterul blocu­rilor, ocupând fiecare circa 10% din totalul suprafeţelor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.01.2016

 
Cuvinte cheie:
Radu Dimofte
, dividende
, Practic Bucuresti
, randament
, actionari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide