Burse - Fonduri mutuale

Radu Hanga, de la grupul Banca Transilvania, a ajuns provizoriu în boardul Bursei de la Bucureşti. BERD convoacă acţionarii pentru alegerea deplină a unui membru

Radu Hanga, 46 de ani, a fost ales în aprilie în boardul SIF Oltenia

Radu Hanga, 46 de ani, a fost ales în aprilie în boardul SIF Oltenia

Autor: Liviu Popescu

02.08.2017, 00:00 273

Radu Hanga, director executiv strategie-coordonare al grupului financiar Banca Transilvania, a fost numit luni seară membru provizoriu în consiliul Bursei de Valori Bucureşti pe poziţia rămasă vacantă în urma decesului lui Cristian Micu.

„Radu Hanga va începe exercitarea atribuţiilor aferente acestei poziţii după validarea sa individuală de către ASF”, menţionează BVB, emitent cu 261 mil. lei capitalizare. Radu Hanga, 46 de ani, a demisionat la finele lunii iunie din funcţia de membru al consiliului de administraţie al Boromir Prod Buzău (SPCU). El a demisionat în aprilie din funcţia de administrator la SIF Moldova după ce la începutul acelei luni a fost ales în boardul SIF Oltenia.

„Ca urmare a cererii depuse de acţionarul Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, procesul vizând nominalizarea definitivă a membrului consiliului bursei de către adunarea generală a acţionarilor urmează să fie realizat în termenii legali, precum şi potrivit solicitării, şi se va desfăşura în mod independent de numirea membrului provizoriu”, adaugă BVB. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare are 6% din BVB, potrivit operatorului pieţei de capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO