Burse - Fonduri mutuale

Radu Hanga, preşedinte BVB: Estimăm că în următoarele 30 de zile vom avea indicele reprezentativ pentru piaţa AeRO

Radu Hanga, preşedinte BVB: Estimăm că în următoarele 30 de zile vom avea indicele reprezentativ pentru piaţa AeRO

Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti

Autor: Tibi Oprea

02.09.2021, 13:25 280

Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, spune că operatorul bursier local a notificat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), supraveghetorul pieţei de capital locale, cu privire la constituirea unui indice pentru piaţa AeRO, estimat a fi lansat în următoarele 30 de zile.

“Astăzi trebuie să plece către Autoritatea de Supraveghere Financiară notificarea privind constituirea indicelui pentru piaţa AeRO şi alte modificări la unii dintre indicii administraţi de Bursa de Valori Bucureşti. Estimăm că în următoarele 30 de zile o să avem indicele în piaţă”, a declarat Radu Hanga joi dimineaţă la sediul BVB.

Radu Hanga a fost prezent în cadrul unui eveniment derulat cu ocazia admiterii la tranzacţionare a acţiunilor companiei de evaluări Appraisal & Valuation (simbol bursier APP).

În luna mai, Radu Hanga a afirmat în cadrul unui alt eveniment că pe ordinea de zi a Comisiei Indicilor se află o propunere despre înfiinţarea, în a doua parte a anului, a unui indice antreprenorial, reprezentativ pentru piaţa secundară a bursei.

“Va fi construit după modelul pe care îl aplicăm şi la ceilalţi indici. (...) Va fi un animal viu, va fi un indice care pe măsură ce o să vină companii, ne aşteptăm să vină companii tot mai mari, inclusiv din zona de tehnologie, sigur se va dezvolta şi se va diversifica. Acesta este obiectivul, ca în a doua jumătate a anului să avem un indice care să fie reprezentativ şi care să dea o indicaţie privind evoluţia pieţei AeRO”, a declarat Radu Hanga în urmă cu câteva luni.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9126
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.6804
Azi:
Diferență:
Ieri: 5.6911
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9667