Burse - Fonduri mutuale

Radu Hanga, preşedinte BVB: Dacă în zona pieţelor de frontieră sunt prezente fonduri de investiţii care gestionează aproximativ 5 miliarde de euro, în zona pieţelor emergente, în care a intrat şi bursa românească, ne referim la un volum de 250 de miliarde de euro

Radu Hanga, preşedinte BVB: Dacă în zona pieţelor de...

Autor: Liviu Popescu

24.09.2020, 14:22 353

Radu Hanga, preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) – operatorul pieţei de capital din România, spune că în zona pieţelor de frontieră, din care piaţa de capital din România a ieşit oficial pe 21 septembrie 2020, sunt prezente fonduri cu active de 5 miliarde de euro. Sub noul statut -de piaţa emergentă secundară - bursa românească este expusă unor fonduri de investiţii cu active de 250 miliarde de euro.

“Reprezentăm 0,038% din zona pieţelor emergente (ponderea bursei locale în FTSE), adică dintr-o sumă semnificativă de 250 de miliarde de euro iar acest procent depinde de noi pentru a îl creşte”. Calculele ZF arată că 95 mil. euro cât i-ar reveni bursei locale pe baza acestui procent.

Radu Hanga spune că bursa de la Bucureşti are rezultate foarte bune pe partea de finanţare a companiilor şi nu numai. “Sub formă de obligaţiuni, 6 miliarde de euro au fost atrase de la investitori în ultimii 5 ani, şi vorbim aici de statul român, primării, companii private – unele din sectorul bancar, altele din celelalte sectoare ale economiei. În zona de acţiuni vedem companii importante care au apelat la piaţa de capital, precum MedLife, Purcari, Digi, Sphera”, spune Radu Hanga la Summitul Asociaţiei Administratorilor de Fonduri – ediţia 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO