Burse - Fonduri mutuale

Rafinăria Petromidia lasă pierderile în spate şi bifează un profit de 165,7 milioane de lei

Azamat Zhangulov,  KMG International: Pe platforma Petro­midia investiţiile realizate în perioada 2007 - 2015 pentru moder­nizarea şi creşterea capacităţilor de producţie, precum şi pentru alinierea produselor la standardele internaţionale de calitate şi mediu depăşesc valoarea de 1,4 miliarde de dolari.

Azamat Zhangulov, KMG International: Pe platforma Petro­midia investiţiile realizate în perioada 2007 - 2015 pentru moder­nizarea şi creşterea capacităţilor de producţie, precum şi pentru alinierea produselor la standardele internaţionale de calitate şi mediu depăşesc valoarea de 1,4 miliarde de dolari.

Autor: Roxana Petrescu

16.05.2016, 00:08 707

În plin scandal, cu un sechestru pe „umeri“ şi cu o preluare pusă sub semnul întrebării (un grup din China a cumpărat jumătate din KazMunaiGaz), cea mai mare rafinărie din România „zburdă“ operaţional datorită barilului ieftin.

Rompetrol Rafinare, com­pania care ad­mi­nis­trează rafinăria Petro­mi­dia, cea mai mare unitate de procesare a petrolului de pe plan local, singura cu ieşire la Marea Neagră, a raportat după primele trei luni ale anului un profit net de 165,7 milioane de lei, rezultat semnificativ îmbunătăţit faţă de pierderile de 339,4 milioane de lei din perioada similară a anului trecut. Acestea sunt cifrele individuale pentru Rompetrol Rafinare SA.

„Reamintim că pe platforma Petro­midia investiţiile realizate în perioada 2007 – 2015 pentru moder­nizarea şi creşterea capacităţilor de producţie, precum şi pentru alinierea produselor la standardele inter­naţionale de calitate şi mediu, depăşesc valoarea de 1,4 miliarde de dolari“, a declarat Azamat Zhangulov, senior vice president KMG International (fostul grup Rompetrol).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO