Raiffeisen Bank a preluat locul întâi în topul brokerilor cu ajutorul ofertei Electrica

22 iul 2014 Autor: Ioana Tudor

Raiffeisen Bank a preluat prima poziţie în rândul brokerilor care activează pe bursa de la Bucureşti cu un rulaj de 3,63 mld. de lei (825 mil. euro) din transferuri cu acţiuni în primul semestru al anului, detronând firma de brokeraj Swiss Capital, care a fost lider incontestabil în primele cinci luni ale anului.
 
WikiZF: Profilul companiei Raiffeisen Bank
 
Urcarea pe primul loc a brokerilor de la Raiffeisen Bank se datorează tranzacţiilor realizate în cadrul ofertei publice iniţiale a Electrica, care a atras de la investitori 1,94 mld. lei (444 mil. euro) luna trecută. Banca a intermediat tranzacţii de 2,7 mld. lei (613,6 mil. euro) doar în luna iunie şi şi-a majorat cota anuală de piaţă la 25,6%. Raiffeisen a devansat astfel Swiss Capital, unul dintre cei mai vechi brokeri locali, care a trecut pe locul secund. În primele şase luni ale anului, brokerii de la Swiss Capital au intermediat tranzacţii cu acţiuni în valoare totală de 3,37 mld. de lei (765,9 mil. lei), reprezentând 23,74% din totalul pieţei, potrivit statisticilor BVB. În iunie, firma a intermediat tranzacţii cu acţiuni de 515,1 mil. lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.07.2014

 
Cuvinte cheie:
raiffeisen
, preluare
, brokeri
, ajutor
, capital
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide