Burse - Fonduri mutuale

Raiffeisen Bank vine cu a doua emisiune de bonduri sustenabile la Bursa de la Bucureşti. Dobândă de 9,4% pe an

Raiffeisen Bank vine cu a doua emisiune de bonduri...
03.11.2022, 00:00 311

Grupul bancar Raiffeisen Bank a listat miercuri, 2 noiembrie a doua emisiune de obligaţiuni sustenabile la Bursa de Valori Bucureşti în valoare de 325,5 mili. lei. Obligaţiunile, care se vor tranzacţiona sub simbolul bursier RBRO27B pe Piaţa Reglementată a Bursei, reprezintă a şasea emisiune de obligaţiuni tranzacţionabilă la bursă, valoarea tuturor obligaţiunilor emise de Raiffeisen Bank fiind de peste 3,3 mld. lei, conform unui comunicat al BVB.

Obligaţiunile sustenabile, ordinare, eligibile, de tip senior, denominate în lei care au intrat ieri la tranzacţionare au o maturitate de 5 ani, fiind scadente în data de 18 octombrie 2027, cât şi o dobândă fixă anuală de 9,404 %.

„În ciuda contextului geopolitic dificil, a condiţiilor de piaţă şi a volatilităţii pieţei de capital, continuăm angajamentul nostru pentru banking responsabil şi listăm la Bursa de Valori Bucureşti o nouă emisiune de obligaţiuni în format ESG emisă cu succes conform Cadrului pentru Obligaţiuni Sustenabile al Raiffeisen Bank. Această emisiune ne va permite să direcţionăm fondurile obţinute către proiecte care aduc o contribuţie valoroasă comunităţii şi mediului înconjurător”, spune Romulus Mircea, director managementul activelor şi pasivelor, Raiffeisen Bank.

Fondurile atrase vor fi utilizate pentru finanţarea şi refinanţarea, parţială sau integrală, a unor împrumuturi eligibile noi sau existente care oferă beneficii distincte pentru mediu, cum sunt împrumuturile Verzi şi Sociale Eligibile, cu o alocare minimă de 50% pentru categoriile sociale. Diferenţa până la 100% va fi alocată categoriilor verzi conform criteriilor de eligibilitate descrise în Cadrul Emitentului privind emisiunea de Obligaţiuni pentru Sustenabilitate al băncii, se arată în comunicat.

„Raiffeisen Bank revine cu a doua emisiune de obligaţiuni sustenabile la Bursa de Valori Bucureşti, după ce prima, în valoare de 500,85 milioane de lei a fost emisă în luna august a acestui an. Ne bucurăm să vedem acest angajament al echipei Raiffeisen de a contribui la dezvoltarea unei economii sustenabile în România (...) Susţinem iniţiativele care contribuie la tranziţia spre o economie verde şi sperăm să vedem tot mai multe proiecte dedicate sustenabilităţii la Bursa de Valori Bucureşti”, adaugă Adrian Tănase, CEO, Bursa de Valori Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO