Burse - Fonduri mutuale

Raiffeisen recomandă „hold” pentru acţiunile transportatorului de ţiţei Conpet şi vede un preţ ţintă de 78,3 lei per acţiune, cu 9% sub preţul oferit anterior

Raiffeisen recomandă „hold” pentru acţiunile...

Autor: Eduard Ivanovici

16.05.2022, 15:55 368

Raiffeisen Bank International recomandă „hold” pentru acţiunile transportatorului de ţiţei deţinut majoritar de statul român Conpet Ploieşti (simbol bursier COTE), reiese dintr-o analiză publicată pe platforma BVB Research Hub.

Banca austriacă şi-a revizuit în scădere preţul ţintă al acţiunilor COTE, de la 86 de lei la 78,3 lei, un declin de 9%.

Decizia a fost luată pe baza aşteptărilor privind încetinirea economiei, care ar putea reduce consumul de produse petroliere. În urma invaziei Ucrainei de către Rusia, RBI şi-a reactualizat estimările de creştere economică pentru 2022 şi 2023 la 2,2%, respectiv 3%, de la 4,7%, respectiv 4,5% în analiza anterioară.

Conpet anunţă o cifră de afaceri de 117,2 mil. lei în T1/2022, în creştere cu 15%, şi un profit net aproape dublu, respectiv 18,8 mil. lei

De asemenea, grupul bancar notează creşterea accelerată a preţurilor, despre care spune că ar putea pune presiune asupra marjelor companiei. Totodată, restricţiile lansate asupra importurilor ruseşti ar putea reprezenta la un moment dat un impediment, însă, momentan, RBI nu vede efecte negative majore în acest sens.

Totuşi, „nivelul robust de capital (reprezentat de o lipsă datoriilor şi o poziţie puternică de cash, 25% din active la final de 2021) ar putea ajuta Conpet să parcurgă cu succes această perioadă şi să menţină randamentul ridicat al dividendelor cu care ne-am obişnuit”, argumentează RBI.

La ora publicării ştirii, preţul unei acţiuni COTE creştea cu 1% la 78,4 lei. În ultimele 12 lui, societatea a scăzut cu aproape 15% pe bursă, înregistrând tranzacţii de aproape 80 de milioane de lei. Capitalizarea companiei este de circa 670 de milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO