Burse - Fonduri mutuale

Raliu de 15% pe acţiunile UiPath în ultima săptămână. Compania anunţă concedieri

Raliu de 15% pe acţiunile UiPath în ultima...

Autor: Eduard Ivanovici

28.06.2022, 09:00 759

UiPath (simbol bursier PATH), primul unicorn românesc ajuns pe Wall Street, s-au apreciat cu 15% în ultima săptămână, conform Yahoo Finance. Evoluţia vine în contextul în care compania vrea să concedieze circa 5% din forţa de muncă şi şi-a reiterat rezultatele optimiste din T1.

Luni, la începutul şedinţei de tran­zacţionare din New York, acţiunile PATH scădeau cu 1,3%.

Compania a avut una dintre cele mai bune luni (plus 22%) de la oferta publică iniţială de anul trecut din New York. În acest interval de timp, valoarea de piaţă a UiPath a urcat cu peste 2 miliarde de dolari la circa 12 miliarde.

Recent, compania a anunţat că intenţionează să renunţe la aproximativ 5% (210 angajaţi) din forţa de muncă la nivel global, majoritatea urmând să părăsească societatea până la finele lui iulie. La începutul lunii iunie, cel mai valoros start-up de IT pornit din România a raportat la T1/2022 o creştere a veni­turilor recurente anualizate (ARR) de 50% la 977 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO