Burse - Fonduri mutuale

Raliu de peste 43% pentru acţiunile listate de Evergrande pe Bursa din Frankfurt, după ce o subsidiară a companiei a anunţat că va efectua plata unor dobânzi de 36 mil. dolari

De la începutul anului, acţiunile listate de companie în Germania au scăzut cu 74%

De la începutul anului, acţiunile listate de companie în Germania au scăzut cu 74%

Autor: Eduard Ivanovici

22.09.2021, 17:22 6484

Acţiunile grupului imobiliar Evergrande au crescut puternic astăzi în cadrul bursei germane, în contextul în care investitorii au primit veştile conform cărora o divizie a companiei va efectua joi o plată a dobânzilor. Astfel mişcarea i-ar oferi mai mult spaţiu de manevră gigantului chinez, notează MarketWatch.

Până la ora publicării ştirii, acţiunile listate de Evergrande în Frankfurt au înregistrat un raliu de 43,3%, în timp ce acţiunile listate în Hong Kong au suferit un declin de 0,44%, ceea ce marchează a şaptea zi consecutivă de scăderi.

Rezultatele obţinute în Germania au venit în urma unei declaraţii a unei subsidiare numite Henga Real Estate Group, care a anunţat că va plăti dobânzi de 35,9 milioane de dolari pentru obligaţiuni cu o dobândă de 5,8%, scadente în septembrie 2025.

Declaraţiile se sincronizează cu un anunţ important al Băncii Populare a Chinei (PBOC).

„Păstrându-ne un ochi aţintit asupra situaţiei Evergrande, care a captat atenţia întregii lumi, PBOC a injectat o doză de lichiditate de 120 de miliarde de yuani (18,56 miliarde de dolari – n.r.) prin intermediul unor operaţiuni repo de 7 şi 14 zile. Rămâne de văzut dacă suma va fi suficientă pentru a calma spiritele în China”, spune Jeffrey Halley, senior market analyst al furnizorului de date OANDA.

Între timp, un material din Financial Times arată că Evergrande a emis o serie de produse de wealth management care au fost vândute către investitorii de retail pentru „a umple golurile financiare din mai multe filiale”.

Declinul Evergrande în cifre: Cei mai bogaţi oameni din lume au pierdut într-o singură zi 135 de miliarde de dolari

„Compania are datorii de peste 300 de miliarde de dolari, însă suma este gestionabilă. Principiile economice de bază, aplicabile tuturor ţărilor, spun că dacă datoriile sunt în propria ta monedă, te poţi descurca, poţi rezolva situaţia. Am văzut cum s-a întâmplat în repetate rânduri. Faptul că debitorii şi creditorii sunt uneori afectaţi reprezintă un lucru bun. Aşa funcţionează sistemul”, spune Ray Dalio, fondatorul Bridgewater Associates, cel mai mare fond speculativ din lume.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO