Burse - Fonduri mutuale

Raliu pe acţiunile Turbomecanica şi IAR Braşov ca urmare a planului de înzestrare a armatei

Turbomecanica modernizează şi întreţine elicoptere

Turbomecanica modernizează şi întreţine elicoptere

Autor: Liviu Popescu

03.08.2017, 00:00 756

Acţiunile Turbomecanica şi IAR Braşov, două companii care activează în industria aeronautică, erau ieri pe o pantă ascendentă ca urmare a aprobării planului de înzestrare a armatei, care le-ar putea aduce companiilor contracte offset. Iar acest lucru ar putea înseamna comenzi mai mari, ceea ce implicit va aduce profitabilitate şi probabil plata unor dividende.

Ieri la ora 17:30 acţiunile Turbomecanica se tranzacţionau la maximul istoric de 0,242 lei, în urcare cu 9,5% faţă de şedinţa precedentă, în timp ce acţiunile IAR Braşov erau la 7,48 lei, plus 8%. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat în şedinţa de marţi planul de înzestrare a Armatei Române pentru perioada 2017-2026, în condiţiile în care, pe o perioadă de cel puţin zece ani, Armata va primi un buget echivalent cu 2% din Produsul Intern Brut, faţă de 1% anterior.

Între 2016 şi 2020 bugetul Armatei este estimat în legea bugetului pe 2017 la 68 mld. lei cumulat (15 mld. euro), iar cheltuielile de înzestrare a Armatei la 30 mld. lei (7,8 mld. euro). Pentru întreaga perioadă vor fi cheltuite aproape 10 mld. euro. Ieri la ora 17:30 acţiunile TBM şi IARV erau pe primele două locuri în rândul celor mai mari creşteri de pe segmentul principal al BVB. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO