Burse - Fonduri mutuale

Raliuri pe burse după concesiile lui Zelenski şi întâlnirea diplomatică ruso-ucraineană. La Bucureşti, BET plus 6% cu explozii de 23% TeraPlast, 15% Medlife

Raliuri pe burse după concesiile lui Zelenski şi...

Autor: Eduard Ivanovici

10.03.2022, 00:03 947

Au trecut două săptămâni de la cel mai important conflict armat din Europa postbelică, însă bursele europene par deja să răsufle uşurate în urma concesiilor preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Ieri, la 17:00, ora României, bursele din Frankfurt şi Milano se apreciau cu 6% şi 5,5%, urmate de Paris şi Madrid, cu creşteri de 5,4%, respectiv 4%.

La Londra, indicele FTSE 100 afişa un avans de 2,1%, în timp ce indicele paneuropean Stoxx 600 era pe plus cu 3,6%, conform MarketWatch. Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti creştea cu 5,5%, cel mai performant emitent fiind TeraPlast cu 23%, urmat de MedLife cu 15%. De cealaltă parte a Atlanticului, Nasdaq se aprecia cu 2,3% la jumătate de oră de la începutul şedinţei de tranzacţionare de pe Wall Street. Dow Jones Industrial Average şi S&P 500 urcau cu 1,6%, respectiv 1,8%.

Preţul unui baril de petrol West Texas Intermediate scădea cu 5%. Evoluţiile au fost „alimentate” de aşteptările legate de întâlnirea diplomatică a miniştrilor de externe din Rusia şi Ucraina, mijlocită de Turcia, după ce, marţi, marile burse din Europa au crescut pe fondul programului UE de finanţare prin bonduri. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO