Burse - Fonduri mutuale

Randamentele fondurilor de acţiuni deschise locale la final de octombrie: de la plus 12% la minus 10% ]n ultimul an. Doar două fonduri din 10 înregistrează aprecieri

Randamentele fondurilor de acţiuni deschise locale la...
25.11.2022, 07:00 457

BET-BK, indicele de referinţă al administratorilor de fonduri, scădere de 19% în acelaşi interval.

În funcţie de randamentul dintre octombrie 2021 şi octombrie 2022, doar două fonduri de acţiuni deschise locale din zece înregistrează creşteri, mai exact BT Energy şi BT Agro, ambele gestionate de BT Asset Manage­ment, companie specializată în adminis­trarea de investiţii, membră a grupului financiar Banca Transilvania, conform datelor agregate de ZF de la Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF).

BT Energy, care investeşte minim 75% din totalul activelor în acţiuni listate care au legătură cu industria energetică, afişează un randament de 12,1% la finele lunii octombrie de anul acesta. Fondul gestio­nează active de 87,4 milioane de lei.

Pe de altă parte, BT Agro are minimum 75% din active îndreptate către societăţi listate prezente în domeniul agricol-alimentar. Cu active în valoare de circa 20 de milioane de lei, fondul a urcat cu 6,3% în perioada sus menţionată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO