Burse - Fonduri mutuale

Randamentul mediu de 6,9% al dividendelor BET este cel mai mare din regiune, chiar şi fără distribuţiile suplimentare

Randamentul mediu de 6,9% al dividendelor BET este cel...

Autor: Liviu Popescu

04.04.2017, 00:05 662
Randamentul mediu al divi­dendelor propuse de companiile din compoziţia indicelui de referinţă BET este de 6,9%, fără a lua în calcul şi distribuţiile suplimentare, ceea ce plasează bursa de la valori din Ro­mânia pe primul loc în regiune în topul randamentelor, ba chiar depăşeşte şi pieţele dezvoltate din Vest, cum ar fi cea din Germania.
 
Spre comparaţie, indicele PX din Cehia, următorul în top după BET, are un randament al dividendelor de 4,75%, se arată într-o analiză a Intercapital.
 
Compania de brokeraj a calculat randamentul dividendelor BET în funcţie de propunerile pe care com­paniile le-au făcut din profitul pe 2016, în timp ce pentru indicii externi este prezentat randamentul dividendelor pe ultimele 12 luni.
 
Statul a impus în ianuarie com­paniilor pe care le controlează un prag de distribuţie a 90% din profit spre dividende din nevoia de a strânge bani la buget pentru a-şi îndeplini angaja­mentele, iar săptămâna trecută a mo­dificat de urgenţă legislaţia astfel încât aceste companii să poată distribui sub formă de dividende sau vărsăminte, rezultatul reportat şi alte rezerve acumulate în timp din profiturile anilor trecuţi.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO