Burse - Fonduri mutuale

Raport săptămânal: bursa de la Bucureşti recuperează aproape toată scăderea de 4% din şedinţa de luni

Raport săptămânal: bursa de la Bucureşti recuperează...

Autor: Liviu Popescu

21.01.2019, 00:05 320

Săptămână de vis pentru OMV Petrom, cu un plus de 8,3%.

Bursa de valori de la Bucureşti, catalogată încă piaţă de frontieră de agenţiile de evaluare financiară, şi-a revenit spre finele săptămânii trecute şi a reuşit să recupereze aproape în totalitate scăderea de 4% înregistrată în şedinţa de luni, potrivit datelor BVB.

Pe 14 ianuarie indicele principal BET a înre­gistrat cel mai abrupt declin din 2019 în condiţiile în care şedinţa a debutat cu vânzări brutale de acţiuni, mai ales din sectorul bancar, respectiv 74% din rulaj fiind înregistrat cu Banca Transilvania. Darius Vâl­cov, consilierul premierului Dăncilă, a afirmat luni pentru ZF că taxa pe activele bancare se va calcula şi se va plăti trimestrial, şi nu anual aşa cum sperau in­ves­titorii. Acestea sunt primele indicaţii din partea gu­vernului cu privire la modalitatea de taxare a activelor bancare. Reacţia la bursă a fost iminentă în condiţiile în care TLV s-a prăbuşit cu 10%, iar BRD cu 6%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO