Burse - Fonduri mutuale

Rareş Nilaş pleacă de la conducerea firmei de brokeraj a Băncii Transilvania

Rareş Nilaş

Rareş Nilaş

Autor: Roxana Pricop

30.01.2015, 00:05 1505

Rareş Nilaş, 44 de ani, printre cei mai longevivi brokeri de pe piaţa locală de capital, şi-a dat demisia din funcţia de director general al casei de brokeraj BT Securities, divizie a grupului financiar Banca Transilvania, după 13 ani de mandat, potrivit unor surse din piaţă.

El ar urma să activeze pe cont propriu în domeniul con­sul­tanţei, după o carieră de 20 de ani în domeniul bursier, po­tri­vit aceloraşi surse. Rareş Nilaş nu a putut fi contactat pentru comentarii. Nilaş este unul dintre cei mai cunoscuţi brokeri, înce­pându-şi cariera odată cu redeschiderea bursei în anul 1995 şi traversând toate crizele prin care a trecut bursa- cea de la finalul anilor ’90, dar şi cea din 2008 din care bursa încă mai luptă să îşi revină.

El a condus din anul 2002 societatea de brokeraj a Băncii Transilvania, una dintre cele mai importante de pe piaţă, cu care a ajuns în 2009 pe primul loc în topul brokerilor de pe bursă. În 2014, societatea BT Securities, cu sediul central la Cluj-Napoca, a ocupat poziţia a şaptea în cla­sa­men­tul bro­kerilor, cu rulaje inter­mediate pe bursa de la Bucureşti de 734 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO