Burse - Fonduri mutuale

Răscoala minoritarilor în plină criză. Solicitările de dividende din partea finlandezilor şi a kazahilor explodează cu 54% preţul Rompetrol Well Services. Săptămâna trecută NN a cerut dividende de la Compa Sibiu

Răscoala minoritarilor în plină criză. Solicitările...

Autor: Tibi Oprea

14.04.2020, 00:06 1847

Şi la Socep Constanţa un acţionar minoritar a solicitat dividende, iar la SIF Transilvania un grup de acţionari cu 5% au cerut un dividend mai mare.

Acţiunile Rompetrol Well Services (simbol bursier – PTR), divizia de servicii petroliere la sondă a grupului Rompetrol, s-au apreciat luni la Bursa de la Bucureşti cu 54%, fiind nevoie chiar de eliminarea limitei de variaţie în contextul în care ordinele de cum­părare au fost foarte ridicate, investi­torii fiind impulsionaţi de noile solicitări de dividende din partea finlandezilor de la KMG International (73%) şi a kazahilor de la KJK Balkan Holding (10,7%), potrivit datelor agregate de ZF de la Bursă.

Astfel, investitorii au tranzacţionat luni acţiuni PTR de 704.515 lei, valoare cu 30,7% mai mare faţă de întreg rulajul înregistrat de la începutul anului pe acţiunile societăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO