Burse - Fonduri mutuale

„Rasdace“ de 3,5 miliarde de lei se mută pe AeRO

„Rasdace“ de 3,5 miliarde de lei se mută pe AeRO

Autor: Ioana Tudor

17.03.2015, 00:06 420
Un număr de peste 300 de companii, cu o capitalizare cumulată de 3,5 miliarde de lei (790 milioane de euro), au decis transferul de pe piaţa RASDAQ, ce se va desfiinţa în octombrie, pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO operat de bursa de la Bucureşti.
 
Aceste companii primesc astfel a doua şansă pentru a folosi piaţa de capital pentru a atrage finanţare, prin plasamente private sau prin oferte de acţiuni, iar bursa intenţionează să ofere mai multă vizibilitate.
 
Unii brokeri susţin însă că mare parte a acestor companii au ales transferul pe AeRO pentru că nu au bani să plătească răscumpărările către acţionarii minoritari cu drept de retragere în cazul unei delistări, nu pentru că ar fi neapărat interesate de atragerea de capital. Companiile de pe RASDAQ provin din procesul de privatizare în masă, iar acţiunile multora dintre ele sunt foarte rar tranzacţionate.
 
Practic, Bucureşti şi Generalcom Bucureşti, cele mai mari companii care se vor transfera pe AeRO, sunt active în domeniul închirierilor imobiliare şi au o capitalizare bursieră de 165,7 milioane de lei, respectiv 158,1 milioane de lei. Acestora li se alătură Unirea Shopping Center, Foraj Sonde Craiova, compania de administrare a imobilelor Metav Bucureşti, Comvex Constanţa, Romaero şi Argus Constanţa, cu capitalizări de peste 100 milioane de lei fiecare. Tot pe AeRO se va duce şi Astra Asigu­rări, cu o valoare de piaţă ce depăşeşte 579 milioane de lei ţi­nând cont de preţul la care s-au tranzacţionat cel mai recent titlurile asigurătorului, în decembrie 2012. Compania se află în procedură de redresare financiară, iar acţiunile societăţii sunt suspendate de la tranzacţionare din februarie anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO