Burse - Fonduri mutuale

„Rasdacele“ mai au două luni pentru a-şi decide soarta pe bursă

„Rasdacele“ mai au două luni pentru a-şi decide...

Autor: Ioana Tudor

06.01.2015, 00:03 348

Cele câteva sute de societăţi listate pe piaţa RASDAQ a bursei de la Bucureşti trebuie să decidă în următoarele două luni dacă se transferă pe piaţa principală sau pe sistemul alternativ de tranzac­ţio­nare, sau dacă părăsesc bursa.

Spre finalul anu­lui trecut circa 15 „rasdace“ cu decis să se delis­teze după ce legea care desfiin­ţează RASDAQ a in­trat în vigoare pe 24 octombrie. RASDAQ îşi va încheia activitatea la finalul lunii octom­brie 2015.

Cele cin­cispre­zece socie­tăţi care au decis să se delisteze au o capitalizare bursieră cumulată de circa 48 milioane de lei. Acestea sunt Construcţii Montaj Satu Mare, Vin­alcool Bacău, Stela Bucureşti, Ro­mimplet Arad, Scut Constanţa, Com­cereal Prahova, Stei Bihor, Perom Cluj, Chimica Orăştie, Avicola Braşov, Astra Craiova, Transilvania Cluj-Napoca, Convest Bucureşti, TCI Războieni Ocna Mureş şi Neag Grup Timişoara.

Cea mai valoroasă dintre com­pa­niile care au decis până acum să se delis­teze este Comcereal Prahova, cu o ca­pi­ta­lizare bursieră de 18,3 mil lei. Com­ce­real este controlată de omul de afaceri Ioan Niculae, prin intermediul grupului Inter­agro, care de­ţine peste 96% din ac­ţiunile societăţii. O altă companie va­lo­roa­să de pe RAS­DAQ care a decis să se retragă de la tran­zac­ţio­nare este Avicola Braşov, de­ţi­nută de omul de afaceri Ioan Popa, pro­prietarul grupului Tran­savia, cel mai mare producător de carne de pui de pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO