Burse - Fonduri mutuale

„Rasdacele“ mutate la Sibiu intră pe o piaţă cu lichiditate zero

„Rasdacele“ mutate la Sibiu intră pe o piaţă cu...

Autor: Radu Bostan

10.07.2015, 00:05 487
Cincisprezece companii cu o capitalizare cumulată de 120 milioane de lei se vor transfera de pe piaţa RASDAQ pe segmentul alternativ (ATS) al bursei de la Sibiu în următoarele săptămâni, schimbând o piaţă cu transparenţă şi lichiditate reduse pe una cu o lichiditate practic inexistentă.
 
Numărul redus de investitori şi brokeri de pe Sibex va face dificilă găsirea unei contrapărţi pentru o tranzacţie de exit, iar acţionarii ar putea rămâne captivi în societăţi aparent deschise şi listate. În acest an, investitorii au tranzacţionat acţiuni în valoare de doar 10.500 de lei pe sistemul alternativ al bursei din Sibiu, mare parte rulate în primele luni ale anului. Din aprilie, nu a mai avut loc nicio tranzacţie cu acţiuni pe ATS-ul Sibex.
 
Din acest grup care va intra la tranzacţionare pe ATS-ul Sibex în iulie şi în august fac parte producătorul de echipament pentru industria gazelor Armax Gaz Mediaş (simbol ARAX) şi producătorul de textile Confecţii Vaslui (COVB).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO