Burse - Fonduri mutuale

Răspunsul pe care Finanţele nu l-au găsit în Codul Fiscal. „Să trimiţi oamenii să declare la Fisc că n-au venituri mi se pare de noaptea minţii”

Răspunsul pe care Finanţele nu l-au găsit în Codul...

Autor: Gândul

05.01.2016, 10:49 6722

Ai, n-ai, dai. Aceasta este filosofia fiscală în România unde de la 1 ianuarie persoanele care nu au declarat venituri sunt obligate să se înregistreze la Fisc şi să plătească contribuţiile de sănătate. 57,75 de lei pe lună, atât s-a decis că datorează fiecare statului chiar dacă nu are vreun ban. Cu noile prevederi în braţe, noua garnitură de la Finanţe face calculele.

Secretarului de stat Gabriel Biriş nu i-au ieşit la socoteală vreo trei miloane de români care nu plătesc, un fel de „fantome” cum le-a numit într-un interviu. „Dacă cineva nu a înregistrat şase luni de zile niciun venit, din ce trăieşte?!”, s-a întrebat el retoric. Cum vor fi depistaţi? Biriş spune că n-a găsit în lege un răspuns la această întrebare, însă prevederea potrivit căreia oamenii trebuie să ducă ei la Fisc să se înregistreze „e de noaptea minţii”, adăugând că una dintre soluţii ar fi ca primăriile să fie implicate sau, în orice caz, „ceva centralizat”. „Nu ştiu, trebuie găsită o soluţie şi o s-o găsim”, a adăugat el.

Citiţi aici articolul integral

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO