Burse - Fonduri mutuale

​Răsturnare de situaţie: După consultări interne şi ca urmare a evoluţiei recente a cererii, TeraPlast Bistriţa nu va mai aplica planul de disponibilizări care viza 8,9% din forţa de muncă a companiei

​Răsturnare de situaţie: După consultări interne...

Autor: Tibi Oprea

29.05.2020, 18:25 673

TeraPlast Bistriţa (simbol bursier TRP), producător de materiale de construcţii deţinut majoritar de omul de afaceri Dorel Goia (46,8%) şi minoritar de fondul de investiţii KJK Balkan Holding (10%), a anunţat vineri la Bursă că în urma şedinţei consiliului de administraţie din 28 mai şi a finalizării procesului de consultări cu sindicatul companiei, nu va mai aplica planul de disponibilizări anunţat în prima parte a lunii mai.

“Ca urmare a finalizării consultărilor şi a analizelor interne, precum şi datorită evoluţiei recente a cererii, TeraPlast nu va mai aplica planul de disponibilizări care viza 8,9% din forţa de muncă a companiei”, transmite compania într-un comunicat.

Directorul general al Grupului TeraPlast spune că măsurile implementat până acum au adus rezultate, iar evoluţia recentă a afacerilor a ajutat compania să reducă semnificativ impactul asupra locurilor de muncă.

“Estimăm că rezultatele primului semestru vor fi cu 15% peste cele înregistrate în primul semestru din 2019, cu o profitabilitate îmbunătăţită. Suntem un grup solid, iar viteza de reacţie împreună cu experienţa contribuie la minimizarea impactului crizei asupra businessului şi mai ales asupra colegilor noştri”, a declarat Alexandru Stânean.

Recent, Grupul TeraPlast a anunţat estimări pentru primele şase luni ale anului 2020. Astfel, grupul estimează afaceri de peste 470 mil. lei în primul semestru, cu 15% mai mult decât în T1/2019. EBITDA estimată marchează o creştere de 32% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pana la 47 mil. lei, în timp ce marja EBITDA este estimată la 9,8%, respectiv o evoluţie de peste 1% faţă de primul semestru din 2019.

Principalele surse de creştere pentru rezultatele estimate sunt reprezentate de fabrica TeraSteel Serbia şi evoluţia pozitivă a lucrărilor de infrastructură pentru linia de business Instalaţii a TeraPlast. Estimările anunţate de către Grup au caracter estimativ şi pot suferi modificări în raportul financiar semestrial care va fi publicat, conform calendarului financiar, în 27 iulie 2020.

De la începutul anului, acţiunile TRP se tranzacţionează în creştere cu 10,25%, pe fondul unui rulaj de 46,4 milioane de lei, emitentul ajungând la 417,4 milioane lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO