Burse - Fonduri mutuale

Răzvan Dumitrescu, BERD: 50% din piaţa fondurilor de acţiuni din SUA, adică 2,8 trilioane de dolari, este în principiu reprezentată de fonduri pasive

Răzvan Dumitrescu, BERD: 50% din piaţa fondurilor de...

Autor: Tibi Oprea

20.10.2020, 14:13 379

Răzvan Dumitrescu, Principal, Capital Markets Development, în cadrul Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) spune că alocarea către fonduri pasive este unul dintre trendurile globale în curs de dezvoltare şi că 50% din piaţa fondurilor de acţiuni din SUA, adică circa 2,8 trilioane de dolari, este în principiu reprezentată de fonduri pasive.

“Cred că sunt două trenduri globale în curs de dezvoltare, unul dintre ele fiind majorarea alocării către componenta ESG, în termeni de active sustenabile, de la miliarde la trilioane, depinde de sursa lor, cel de-al doilea fiind alocarea către fonduri pasive, în afara benchmark-ului. Ca să aduc valoare adăugată discuţiei, cred că 50% din piaţa fondurilor de acţiuni din SUA, adică 2,8 trilioane de dolari, este în principiu reprezentată de fonduri pasive”, a declarat Răzvan Dumitrescu marţi în cadrul unui eveniment organizat de Bursă.

“Un exemplu bun apropiat nouă cred că este compania poloneză Allegro, care este cel mai mare IPO de până acum acum şi care a reuşit să atragă în jur de 280 până la 300 de milioane de dolari în termeni de investiţii pasive”, a mai spus Dumitrescu.

Răzvan Dumitrescu a fost prezent în cadrul primei videoconferinţe dedicată investiţiilor responsabile şi implementării standardelor ESG pe piaţa de capital locală organizată de Bursa de Valori Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO