Burse - Fonduri mutuale

Răzvan Raţ, Deputy CEO, BRK Financial Group: Începutul de an a fost foarte bun şi mă aştept să avem în continuare listări. Chiar dacă 2021 a fost un an cu recorduri, recordurile sunt depăşite de obicei şi asta e un lucru bun

ZF Romanian Capital Market Summit 2022

Răzvan Raţ, Deputy CEO, BRK Financial Group: Începutul...

Autor: Alexandra Matei

17.03.2022, 17:25 362

Răzvan Raţ, deputy CEO în cadrul BRK Financial Group (simbol bursier BRK), singurul broker listat la bursa locală, afirmă că începutul acestui an a fost unul foarte bun pentru piaţa de capital şi este încrezător pentru perioada următoare, chiar dacă în spate se află rezultatele record din 2021.

Interesul antreprenorilor pentru listarea la BVB rămâne ridicat în această perioadă şi, crede el, piaţa de capital are capacitatea să le asigure nevoile de finanţare.

„E destul de greu să te raportezi la un an precum 2021, cu foarte multe listări şi tranzacţii în piaţă. Am văzut o efervescenţă foarte mare atât în rândul investitorilor, cât şi în rândul antreprenorilor. Cred că am văzut toţi că în piaţă sunt bani, care au fost atraşi de antreprenori şi au fost puşi la lucru pentru dezvoltarea companiilor. Şi în momentul de faţă vedem un interes ridicat din partea antreprenorilor. Cred că piaţa de capital le poate acorda finanţare şi are capacitatea să le asigure nevoile de finanţare. Avem un an foarte bun în spate, 2021, dar este în continuare interes, chiar dacă avem acum o perioadă în care unele proiecte sunt puse pe hold. Începutul de an a fost foarte bun şi cred că trendul va continua. Mă aştept să avem în continuare listări. Chiar dacă 2021 a fost un an cu recorduri, dacă ne uităm în urmă, recordurile sunt depăşite de obicei şi asta e un lucru bun”, a spus acesta în cadrul ZF Romanian Capital Market Summit 2022.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO