Burse - Fonduri mutuale

Răzvan Raţ se alătură consiliului operatorului BVB în locul lăsat vacant în februarie de Robert Pană

Răzvan Raţ se alătură consiliului operatorului BVB...

Autor: Liviu Popescu

25.04.2024, 00:05 232

♦ Au mai candidat Dan Paul (Asociaţia Brokerilor)  şi Valerian Ionescu (BCR) ♦ CA-ul bursei este acum complet, cu nouă membri.

Răzvan Raţ, fost director general adjunct al BRK Financial Group (simbol bursier BRK) şi în prezent vicepreşedinte al Transilvania Investments Alliance (TRANSI), a fost ales miercuri în consi­liul de administraţie al BVB pe poziţia lăsată va­cantă de Robert Cosmin Pană după retragerea acestuia din data de 28 februarie. El candidase şi în toamnă pentru un loc în boardul BVB, însă nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a se alătura consiliului opera­torului pieţei de capital din România.

Potrivit informaţiilor Ziarului Financiar, Răzvan Raţ a fost ales cu 61,5% voturi „pentru“. Pe această poziţie au mai candidat Dan Paul şi Valerian Ionescu. Dan Paul a obţinut 14,2% din voturi, iar Valerian Ionescu 22,4%. Astfel, consiliul Bursei de Valori este complet, cu nouă persoane alese de acţionari.

Robert Pană, consilier juridic în cadrul Swiss Capital, a fost ales în cadrul adunării generale a acţionarilor din noiembrie şi autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru un mandat de patru ani în consiliul de administraţie începând cu 14 februarie 2024. Consiliul bursei este condus de Radu Hanga, preşedintele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO