• Leu / EUR4.9437
  • Leu / GBP5.6284
  • Leu / USD5.0679
Burse - Fonduri mutuale

Răzvan Szilagy, CEO al Raiffeisen AM: Provocarea administratorilor de investiţii este acum modul de comunicare cu clienţii

Răzvan Szilagy, CEO al Raiffeisen AM: Provocarea administratorilor de investiţii este acum modul de comunicare cu clienţii

Răzvan Szilagyi, CFA, CEO al Raiffeisen AM: Mă aştept ca pieţele, deşi am o viziune pozitivă asupra dinamicii pieţei de acţiuni, să fie mai volatile decât au fost în ultimul ciclu economic de 10 ani, iar asta înseamnă că trebuie să regândim soluţiile pe care le propunem investitorilor.

Autor: Tibi Oprea

24.09.2020, 11:00 68

♦ Raiffeisen AM administrează active de circa 4,9 mld. lei şi are o cotă de piaţă de 11,6%.

Răzvan Szilagyi, membru al aso­ciaţiei analiştilor CFA România şi CEO al Raiffeisen Asset Management, al doilea cel mai mare manager de in­vestiţii din România, spune că pandemia de COVID-19 a schimbat perspectivele investiţionale, astfel că principalele preocupări ale adminis­tratorilor de bani sunt acum comunicarea cu clienţii şi regândirea soluţiilor de investiţii.

„O să încerc să punctez câteva lucruri punându-mă în papucii clienţilor, pentru care în final trebuie să aducem valoare. Cred că se schimbă perspectiva în privinţa aşteptărilor de randamente. Pandemia a adus un nou val de programe de relaxare cantitativă, practic sunt foarte mulţi bani care urmează în continuare să inunde pieţele şi asta aduce după sine faptul că anumite clase de active care erau folosite până acum de investitori pentru a obţine obiectivele pe care şi le propuneau dispar. Spre exemplu, nu mai poţi face la fel de multe cu randamentul pe care îl obţii la obligaţiuni. Mă aştept ca pieţele, deşi am o viziune pozitivă asupra dinamicii pieţei de acţiuni, să fie mai volatile decât au fost în ultimul ciclu economic de 10 ani, iar asta înseamnă că trebuie să regândim soluţiile pe care le propunem investitorilor. Şi noi credem că orientarea cu precădere către planuri de economisire periodică, intrare treptată în piaţă, participarea la fonduri de pensii Pilonul III, acolo unde putem avea o decizie, sunt câteva posibile soluţii, a afirmat Răzvan Szilagyi, CEO al Raiffeisen AM, în cadrul summitului Administratorilor de Fonduri din România.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9437
Diferență: 0,0506
Ieri:
Azi: 5.0679
Diferență: 1,1496
Ieri:
Azi: 5.6284
Diferență: -0,5934
Ieri:
Azi: 5.1569
Diferență: 0,4578
Ieri: