Burse - Fonduri mutuale

RCS&RDS, principalul jucător din piaţa locală de cablu TV şi internet fix, are acordul Consiliului Concurenţei pentru preluarea AKTA, după asumarea unor angajamente referitoare la infrastructură şi tarife

RCS&RDS, principalul jucător din piaţa locală de cablu...

Autor: Cristina Bellu

01.08.2020, 18:11 54223

Consilului Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care RCS&RDS / Digi, compania care domină autoritar pieţele locale de internet fix şi televiziune cu o cotă pe fiecare segment de circa 50% după numărul de clienţi, a preluat în luna decembrie a anului trecut grupul AKTA - cel mai mare jucător independent din piaţa de cablu - şi un alt jucător afiliat mai mic, pentru aproape 77 mil. euro.

“Condiţia suspensivă a aprobării concentrării economice de către Consiliul Concurenţei a fost îndeplinită, decizia de neobiecţiune fiind însă condiţionată de respectarea de către RCS&RDS a angajamentelor asumate şi acceptate de către autoritatea de concurenţă. Angajamentele au fost oferite de RCS&RDS pentru a înlătura anumite îngrijorări concurenţiale ridicate de către Consiliul Concurenţei privind concentrarea şi au,în principal,două dimensiuni,respectiv relaţia RCS&RDS cu clienţii preluaţi potrivit contractelor şi relaţia RCS&RDS cu furnizorii de canale TV”, transmit reprezentanţii RCS&RDS într-un anunţ pe Bursă.

Concret, trecerea la reţeaua RCS&RDS urmează să fie finalizată în 3 ani de la aprobarea tranzacţiei, timp în care compania intenţionează să migreze mai mult de 95% dintre clienţii preluaţi la o infrastructură de fibră optică.

În plus, “RCS&RDS va oferi tuturor clienţilor posibilitatea de a beneficia de pachetele şi preţurile oferite clienţilor existenţi şi nu va majora preţurile pentru o perioadă de trei ani”.

Conform datelor ZF este vorba de aproximativ 300.000 - 400.000 de clienţi (cu un număr mai mare de abonamente la TV şi internet fix în principal).

Totodată, RCS&RDS şi-a mai asumat pentru o perioadă de cinci ani obligaţia ca în cazul în care nu ajunge la un acord comercial cu orice furnizor de canale TV pentru retransmiterea respectivelor canale în pachetul debază al RCS&RDS, atunci să ofere respectivului furnizor posibilitatea ca acestea să fie incluse în extra -opţiuni ale RCS&RDS,ce vor fi oferite clienţilor RCS&RDS în schimbul plăţii unui tarif suplimentar, care va fi în principal stabilit de către furnizorul de Canale TV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO