Burse - Fonduri mutuale

Reportaj ZF la Politehnică, unde a avut loc PoliFest 2023, la care inclusiv brokeri de la BVB şi-au căutat angajaţi. „Interesul studenţilor pentru bursă este încurajator. Tinerii sunt curioşi şi dornici să înveţe“

Ştefan Uleia şi Alexandra Ştefan, brokeri, Prime Transaction. Galerie foto

Ştefan Uleia şi Alexandra Ştefan, brokeri, Prime Transaction. Galerie foto

Autor: Alexandra Matei

27.04.2023, 08:24 260

Studenţii au venit cu întrebări legate de oportunităţile de carieră şi internship-uri, dar şi despre cum pot aplica ceea ce învaţă la facultate într-un context practic Ediţia din acest an a PoliFest a fost, de altfel, o oportunitate pentru studenţii de la Politehnică de a-şi găsi programe de practică sau chiar joburi în cadrul unor companii listate la BVB.

Pe parcursul a trei zile, între 20 şi 22 aprilie, la Universitatea Politehnică din Bucureşti a avut loc târgul de joburi PoliFest, ediţia a XII-a, la care câteva zeci de companii şi-au căutat viitori colegi printre viitorii ingineri ai ţării.

Însă prezenţa mai exotică în rândul acestor companii a fost inclusiv cea a TradeVille şi Prime Transaction, două societăţi de intermediere bur­sieră care la fel ca alte companii au nevoie nu doar de forţă de muncă nişată pe domeniul în care activează, ci şi de alte specialităţi - IT sau inginerie. Iar asta în contextul în care brokerii trebuie să se digitalizeze şi mai mult pentru a ţine pasul cu platformele de tranzacţionare extrem de agresive în promovare. ZF a luat pulsul acestui eveniment pentru a vedea ce vor brokerii de la viitorii ingineri, dar şi ce aşteptări au studenţii de la Bursa de Valori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO