Burse - Fonduri mutuale

Reprezentantul FP a demisionat din CA al Conpet

Sursa foto: Conpet

Autor: Stefan Musgociu

18.09.2013, 20:28 381

Reprezentantul Fondului Proprietatea (FP) în consiliul de administraţie al Conpet Ploieşti (COTE), Daniel Adrian Naftali, a demisionat din conducerea administrativă a companiei de stat care operează sistemul naţional de transport al produselor petroliere. Demisia lui Naftali a fost anunţată, miercuri, de Conpet, printr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Naftali lucrează încă din aprilie 2010 la sucursala din Bucureşti a companiei americane Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea.

Potrivit declaraţiei de interese publicată în acest an, Naftali reprezintă Fondul Proprietatea în consiliile de administraţie de la Complexul Energetic Oltenia, Administraţia Porturilor Dunării Fluviale, Zirom Giurgiu şi Plafar. Demisia lui Naftali din CA al Conpet vine la o săptămână după ce FP a anunţat că vrea să vândă cel mult 10% din acţiunile companiei. Pachetul este evaluat la maximum 36 mil. lei (8 mil. euro). Fondul Proprietatea deţinea la finele anului trecut 29,7% din titlurile Conpet. Compania are o capitalizare de 359,3 mil. lei (80,3 mil. euro).

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO