Burse - Fonduri mutuale

Responsabilul cu privatizările din Polonia: Scopul privatizărilor este creşterea economiei pe termen lung, nu doar a veniturilor la buget

În general vorbind, nu am niciun dubiu că afacerile private funcţionează mai bine decât companiile de stat. Astfel că întrebarea nu este dacă privatizezi, ci cum să privatizezi. Scopul privatizării nu trebuie să fie doar atragerea de bani pentru bugetul de stat. Privatizarea ar trebui să întărească competitivitatea economiei pe termen lung, să creeze locuri de muncă şi să atragă investiţii. Privatizările au de asemenea un impact pozitiv asupra profesionalizării managementului şi consiliilor de supraveghere ale companiilor şi pot atrage investitorii străini în ţară, care au experienţă, capital şi know-how.  Cred că privatizările prin bursă sunt cel mai transparent proces. Totul se întâmplă în lumina reflectoarelor şi fiecare cetăţean este bine venit să devină coproprietar al companiei.

Pawel Tamborski, subsecretar de stat la ministerul polonez al trezoreriei

Autor: Roxana Pricop

04.06.2013, 22:52 178

Scopul privatizării companiilor de stat trebuie să fie întărirea competitivităţii economiei pe termen lung, crearea de locuri de muncă şi atragerea de investiţii, nu doar încasarea de venituri la buget pe termen scurt, susţine Pawel Tamborski, subsecretar de stat la ministerul polonez al trezoreriei, unul dintre artizanii programului de privatizări prin bursă din care statul polonez a încasat miliarde de euro şi a contribuit substanţial la dezvoltarea celei mai puternice burse din regiune.

 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 05.06.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (Tel fix. 0318.256.286 Tel. mobil. 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maxim o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO