Burse - Fonduri mutuale

Restart Energy One listează astăzi la BVB obligaţiuni verzi convertibile de 16 mil. lei: scadenţă în 2026 şi dobândă anuală fixă de 9%

Restart Energy One listează astăzi la BVB obligaţiuni...

Autor: Roxana Rosu

20.04.2021, 10:15 886

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenţi de energie electrică şi gaze naturale de pe piaţa locală, îşi listează miercuri obligaţiunile verzi convertibile la Bursa de Valori Bucureşti, în condiţiile în care compania are nevoie de finanţare pentru a finaliza proiectele de energie verde de 500 MW în următorii cinci ani în România şi ţările vecine.

“Credem că piaţa de capital din România a ajuns la o maturitate care îi permite să fie o alternativă credibilă pentru finanţarea dezvoltării companiilor locale. Listarea obligaţiunilor nu aduce pentru REO doar acces la capital, ci oferă companiei vizibilitate locală şi regională pentru potenţiali investitori, clienţi şi parteneri”, afirmă Armand Domuţa, CEO şi fondator al Restart Energy.

Planurile de investiţii ale companiei necesită finanţări în valoare de 500 de milioane de euro, ţinta fiind de a  furniza energie 100% din surse regenerabile în următorii cinci ani.

Emisiunea de obligaţiuni verzi convertibile în acţiuni este în valoare totală de 16,36 milioane lei, cu scadenţă în 2026 şi dobândă anuală fixă de 9%, plătibilă semestrial.

Obligaţiunile vor fi convertibile în acţiuni începând cu anul al patrulea, în condiţiile prezentate în

Memorandum-ul de listare care va fi disponibil pe pagina de internet a BVB, a Restart

Energy şi a consultantului autorizat - Goldring.

Goldring este brokerul care a intermediat plasamentul privat al obligaţiunilor REO26 încheiat anticipat la 3 februarie 2021.

Restart Energy şi-a propus pentru 2021 o cifră de afaceri la 220 de milioane de lei, mai mare cu 100 de milioane de lei faţă de 2020. De asemenea, profitul net ar putea urca la 24,2 milioane de lei comparativ cu 13 milioane de lei anul trecut.

În urma liberalizarii pieţei, Restart Energy a atras 10.000 de clienţi în primele trei luni din 2021, majoritatea persoane fizice.

Pe piaţa din Serbia, unde compania este active din 2018, planurile sunt ca furnizorul de energie să ajungă la afaceri de patru-cinci milioane de euro in 2021. Anul trecut cifra de afaceri a companiei a fost 2,25 milioane în Serbia, de şase ori mai mare comparativ cu 2019. Restart Energy Serbia are 160 de clienţi de business şi trei angajaţi.

De asemenea, Restart Energy vrea să cumpere zece parcuri fotovoltaice operaţionale, o investiţiei de circa 30 de milioane de euro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO