Burse - Fonduri mutuale

Restart la privatizările prin bursă. Statul a strâns 38 mil. euro din oferta Transelectrica

Autor: Andrei Chirileasa

28.03.2012, 00:04 280

Statul a reuşit să plaseze întregul pachet de 15% din ac­ţiunile Transelectrica (TEL), compania care deţine monopolul transportului de energie din România, prin oferta publică de vânzare de acţiuni derulată pe bursă şi care s-a încheiat ieri.

Preţul încasat este de circa 37,6 milioane de euro, potrivit datelor disponibile ieri la finalul ofertei, cu 7,5% sub valoarea de pe bursă a pachetului. Finalizarea ofertei Transelectrica este foarte importantă pentru viitoarele tranzacţii pe care statul le va derula pe bursă, primele fiind vânzarea unui pachet de 15% din Transgaz şi listările a 20% din Tarom şi 15% din Romgaz, programate până la jumătatea anului, şi repară imaginea pieţei locale de capital, şifonată după eşecul de anul trecut al ofertei Petrom.

"Aveam nevoie de o tranzacţie de succes care să impulsioneze încrederea investitorilor în piaţa de capital şi în economia românească şi ne bucurăm că oferta Transelectrica poate deschide acest drum", a declarat Dan Weiler, director executiv pe corporate finance şi investment banking al BCR, liderul consorţiului de intermediere, din care au mai făcut parte firmele de brokeraj Swiss Capital şi Intercapital Invest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO