Burse - Fonduri mutuale

Reţeaua de clinici stomatologice Dent Estet, parte a grupului Medlife, a încheiat primele şase luni din 2021 cu o cifră de afaceri de 46 de milioane de lei, în creştere cu 60%. ”Avem un interes continuu pentru deschiderea de clinici şi ne dorim să rămânem un pol de atracţie pentru noi achiziţii”

Reţeaua de clinici stomatologice Dent Estet, parte a...

Autor: Roxana Rosu

23.09.2021, 14:21 4193

Reţeaua de clinici stomatologice Dent Estet, parte a grupului Medlife, a încheiat primele şase luni din 2021 cu o cifră de afaceri de 46 de milioane de lei, în creştere cu 60% faţă de primul semestru al anului 2020, potrivit unui raport publicat la Bursă.

“Creşterea cifrei de afaceri este susţinută şi de dezvoltarea organică a grupului, dar şi de creşterea cererii românilor pentru tratamente complexe şi de lungă durată, tot mai mulţi pacienţi fiind conştienţi de rolul pe care îl are sănătatea orală în starea generală de sănătate a organismului, mai ales în contextul actual”, spune Mihai Marcu, CEO şi preşedinte MedLife Group.

În acest an, compania a achiziţionat şi clinica Krondent din Braşov, unitatea raportând afaceri de 3,4 milioane lei în S1 2021, în creştere cu 98%.

””Alături de performanţele realizate de clinica din Braşov în primele şase luni, ne bucură cel mai mult faptul că le putem oferi pacienţilor noştri din această zonă a ţării tratamente nedureroase, eficiente şi complexe, în condiţii de siguranţă şi confort, pentru că studiile efectuate în ultima perioadă au demonstrat că sănătatea orală este esenţială pentru sănătatea generală a organismului şi chiar în prevenirea infectării cu SARS-COV-2 şi tulpinile acestui virus”, a spus dr. Oana Taban, fondatorul Dent Estet.

Reţeaua de clinici stomatologice va continua extinderea la nivel national si va ajunge, in curand, la un numar de 12 unităţi.

”Avem un interes continuu pentru deschiderea de clinici şi ne dorim să rămânem un pol de atracţie pentru noi achiziţii, dar atenţia noastră primară rămâne îndreptată asupra oamenilor. Echipa de medici este cea mai valoroasă investiţie DENT ESTET, de la identificarea celor mai buni profesionişti, la formarea continuă a acestora prin programe de specializare, până la asigurarea că au la dispoziţie tehnologie de ultimă generaţie, cu care pot oferi pacienţilor tratamentele performante de care aceştia au nevoie.”, a mai spus Oana Taban.

Dent Estet a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 67 de milioane lei, în creştere cu 5% faţă de 2019,  şi are circa 130.000 de pacienţi.

Dent Estet deţine 11 clinici stomatologice multidisciplinare în Bucureşti, Timişoara, Sibiu şi Braşov, destinate tuturor categoriilor de vârstă, 3 divizii de excelenţă - Implant Division, Esthetic Division şi Advanced Orthodontic Division, un laborator de tehnică dentară digitală Aspen şi 3 studiouri foto digitale specializate Future Dental Smile.  

Printre inovaţiile majore aduse pe piaţa din România se numără DENT ESTET 4 KIDS (2008) şi DENT ESTET 4 TEENS (2012), primele clinici stomatologice din România şi din Estul Europei dedicate exclusiv copiilor şi adolescenţilor.

Din 2016, Dent Estet face parte din grupul MedLife, controlat de familia Marcu.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO