Burse - Fonduri mutuale

Reţeaua de clinici stomatologice Dent Estet, parte a grupului Medlife, încheie 2021 cu afaceri de 107,6 mil. lei, plus 60%

Reţeaua de clinici stomatologice Dent Estet, parte a...

Autor: Cristina Bellu

09.05.2022, 10:52 2286

Grupul Dent Estet, parte a Sistemului Medical MedLife, a încheiat 2021 cu o cifră de afaceri de 107,6 milioane de lei, în creştere cu 60% faţă de anul precedent, potrivit datelor transmise de reprezentanţii companiei.

Ritmul de dezvoltare la nivelul grupului se traduce în cifre prin creşterea cu 64% a veniturilor clinicii din Braşov şi cu 57,5% la Sibiu,  mărirea echipei medicale la 145 ( plus 38% vs 2020), a echipei de suport la 314 (plus 31% vs 2020) şi a uniturilor dentare la 86 (plus 49% vs 2020).

“2021 a fost anul cu cea mai amplă extindere teritorială în cei 23 de ani de existenţă. Dent Estet a ajuns în alte trei oraşe importante din ţară: Ploieşti, unde am construit o clinică nouă cu o investiţie de 1,7 milioane de euro, Cluj-Napoca, graţie unui parteneriat puternic cu Stomestet, clinica fondată de Smaranda Buduru şi Rareş Buduru, şi Oradea, prin achiziţia Oradent by Dr. Costea.”, spune Oana Taban, Fondator & Director General al grupului. 

Clinica Krondent din Braşov, prima achiziţie din portofoliul Dent Estet, a înregistrat, în primul an de apartenenţă la grup o creştere cu 64% a veniturilor operaţionale, de la 4,7 milioane de lei, în 2020, la 7,7  milioane lei.

În paralel, clinica de servicii dentare destinate adulţilor Dent Estet Sibiu, investiţie greenfield lansată în 2018, a raportat o creştere organică a veniturilor operaţionale cu 57,5% în 2021, faţă de 2020, depăşind 8,9 milioane lei.

La nivelul grupului, numărul de pacienţi unici a fost de aproximativ 38.800, în creştere faţă de primul an pandemic.

Împreună cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie George Emil Palade din Târgu Mureş,  Dent Estet a pus bazele unui proiect în sfera educaţiei, investind 80.000 de euro în renovarea şi amenajarea unui laborator în cadrul Facultăţii de Medicină Dentară şi a continuat politica de investiţii în digitalizare şi tehnologizarea serviciilor.

 „Divizia de stomatologie a MedLife continuă creşterea accelerată din ultimii ani şase ani, încheind 2021 cu rezultate financiare solide (...) Planul de investiţii extrem de ambiţios gândit în aceşti şase ani de parteneriat cu Dent Estet confirmă că modelul nostru de business este sustenabil şi permite dezvoltarea sănătoasă a clinicilor din grup. Vom continua să investim în inovaţie, în digitalizare, dar şi în dezvoltarea teritorială la nivel naţional", spune Mihai Marcu, CEO şi preşedinte MedLife Group.  

Dent Estet deţine 15 clinici stomatologice multidisciplinare în Bucureşti, Timişoara, Sibiu, Braşov, Ploieşti, Cluj-Napoca, Oradea şi Craiova, destinate tuturor categoriilor de vârstă, 3 divizii de excelenţă - Implant Division, Aesthetic Division şi Advanced Orthodontic Division, un laborator de tehnică dentară digitală - Aspen şi 8 studiouri foto digitale specializate Future Smile Studio.

Din 2016, Dent Estet face parte din grupul MedLife, după achiziţia pachetului majoritar de către cel mai mare operator privat de servicii medicale din ţară, 40% din acţiuni fiind deţinute de dr. Oana Taban, CEO & Founder Dent Estet.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO