Burse - Fonduri mutuale

Reţeaua de magazine agricole Agroland deschide două unităţi de tip MEGA în Craiova şi Sfântu Gheorghe: investiţii de 400.000 euro

Horia Cardoş, fondator şi director general al reţelei Agroland

Horia Cardoş, fondator şi director general al reţelei Agroland

Autor: Cristina Bellu

25.03.2021, 10:49 414

Agroland (indice bursier AG), lanţ de magazine specializat pe segmentele de grădinărit, îngrijirea animalelor de companie şi hobby farming, dar şi cea mai recentă listare la Bursa de la Bucureşti, a deschis în martie două magazine de tip MEGA în Craiova şi Sfântu Gheorghe, după o investiţie totală de 400.000 de euro.

Ambele unităţi sunt localizate în centre comerciale, iar reprezentanţii Agroland estimează o medie anuală de peste 250 de clienţi pe zi, pentru fiecare dintre ele. Agroland MEGA Craiova ocupă o suprafaţă de 432 metri pătraţi şi este situat în incinta Electroputere Mall, iar unitatea recent inaugurată în Sfântu Gheorghe se află în Sepsi Value Centre şi are 500 metri pătraţi.

Pentru anul în curs, Agroland  vizează deschiderea a cel puţin unei unităţi Agroland MEGA în proximitatea principalelor oraşe din ţară.  

„În 2021, ne-am propus să accelerăm extinderea reţelei prin magazine de tip MEGA, pentru a reuşi ca, într-un interval cât mai scurt, să putem deservi toate marile centre urbane din România. În următoarele luni, avem în plan să deschidem astfel de unităţi în proximitatea Bucureştiului, în Mogoşoaia şi Bolintin Deal, precum şi în zona Moldovei, în Botoşani şi Iaşi, precum şi în Oltenia, în Caracal şi Balş”, spune Horia Cardoş, fondator şi director general al reţelei Agroland.

Compania a încheiat 2020 cu  afaceri de 38,4 milioane de euro, în creştere cu 33% faţă de 2019, când a avut 28,92 milioane de euro, în timp ce profitul net s-a situat la 2,1 milioane de euro, o valoare de 4 ori mai mare faţă de rezultatul net raportat anul anterior.

Grupul Agroland este format din Agroland Business System SA, Agroland Agribusiness SRL, Agroland Professional Farm SRL, Agroland Megastore SRL si Magazinul Micului Fermier SRL. Grupul nu este inregistrat la ONRC.

Agroland Business System are 270,7 mil. lei capitalizare. De la listarea din 1 martie 2021 încoace, acţiunile AG înregistrează o creştere de aproximativ 6,6%, în timp ce faţă de preţul din plasamentul privat acestea au un plus de peste 400%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO