Burse - Fonduri mutuale

Retrasib vinde transformatoare de 4 milioane de lei unei subsidiare a Electrica

Sursa foto - Shutterstock

Sursa foto - Shutterstock

Autor: Andrei Cîrchelan

18.09.2014, 00:00 484

Producătorul de motoare electrice Retrasib Buzău (simbol bursier RTRA) a semnat un contract în valoare totală de 3,98 milioane de lei (0,9 mil. euro) pentru furnizarea de transformatoare de putere către Electrica Distribuţie Muntenia Nord, o subsidiară a distribuitorului Electrica. Date din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) arată că subsidiara Electrica a desfăşurat o licitaţie deschisă pentru achiziţia transformatoarelor şi a folosit criteriul preţului cel mai scăzut în selectarea câştigătorului. La licitaţie au participat trei ofertanţi, dintre care unu a fost respins ca inadmisibil, iar Retrasib a câştigat contractul oferind un preţ cu 21% mai mic decât valoarea estimată a contractului, de 5 mil. lei (1,15 mil. euro).

Retrasib urmează să fie cumpărată de grupul german SGB-SMIT. SGB-SMIT va plăti circa 34 milioane de lei (7,7 mil. euro) pentru a cumpăra integral compania sibiană Retrasib în cadrul unei oferte de preluare voluntară, urmărind să-şi extindă activitatea de producţie în România. Germanii vor plăti 0,3414 lei pentru fiecare acţiune Retrasib, un preţ cu 6,2% mai mare decât cel de joi, înainte ca oferta de preluare făcută de nemţi să fie publică. Ieri, acţiunile Retrasib au crescut cu 3,3%, până la un preţ de 0,3385 lei. Acţiunile companiei se tranzacţionau la jumătatea zilei de miercuri (17 septembrie) la un preţ de 0,337 lei/titlu, cotaţie la care capitalizarea Retrasib este de 33,7 mil. lei (7,66 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO