Burse - Fonduri mutuale

​Revenire în forţă: Acţiunile SIF Transilvania urcă luni cu 14% după ce au fost suspendate de la tranzacţionare timp de o lună de zile

​Revenire în forţă: Acţiunile SIF Transilvania...

Autor: Tibi Oprea

25.05.2020, 21:01 326

Acţiunile SIF Transilvania (SIF3) au înregistrat o creştere de 14% în şedinţa de luni, respectiv în prima zi de tranzacţionare de după perioada de o lună în care au fost suspendate de operator ca urmare a neclarităţilor de la nivelul conducerii.

Astfel, potrivit datelor de la BVB, investitorii au tranzacţionat luni acţiuni în valoare de 808.890 de lei, schimbând în 351 de tranzacţii un număr de 2,27 de milioane de acţiuni.

Acţiunile fuseseră suspendate de la tranzacţionare ca urmare a neclarităţilor de la conducerea SIF3, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a luat decizia de a le reintroduce la tranzacţionare după ce societatea a publicat la Bursă rapoartele în vederea informării corespunzătoare a investitorilor cu privire la modificările intervenite la conducere ca urmare a aprobării cererii de autorizare a unor noi membri ai directoratului.

Astfel, Marius Moldova a acceptat mandatul de membru al directoratului, renunţând concomitent la mandatul de membru al consiliului de supraveghere, informând publicul că SIF3 “este în măsură să asigure un flux informaţional corect, eficient, echidistant şi în timp util către investitori şi către Autoritatea de Supraveghere Financiară”.

De la începutul anului, acţiunile SIF3 înregistrează o scădere de 8,7%, pe fondul unui rulaj de 81,6 mil. lei, emitentul ajungând la 774,1 mil. lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO