Burse - Fonduri mutuale

Revenire puternică din minime pentru UiPath: Acţiunile, plus 12% la începutul şedinţei de vineri. Creşteri considerabile pe principalii indici americani

Cu 77% au scăzut acţiunile UiPath de la listarea din aprilie 2021

Cu 77% au scăzut acţiunile UiPath de la listarea din aprilie 2021

Autor: Eduard Ivanovici

13.05.2022, 17:14 285

Acţiunile startup-ului de IT UiPath (PATH), prima companie pornită din România care a ajuns pe Wall Street, se apreciau cu 12,2% la aproximativ 45 de minute de la începutul şedinţei de tranzacţionare de vineri, conform Yahoo Finance. Capitalizarea societăţii ajungea la 9,2 miliarde de dolari.

Din 53 de companii tech care s-au listat pe Wall Street în 2021, doar trei se tranzacţionează peste preţul iniţial

Evoluţia de astăzi vine în contextul în care piaţa a pedepsit puternic acţiunile PATH de la listarea efectuată în aprilie 2021 încoace. Cu dinamica de astăzi, compania condusă de Daniel Dines înregistrează un declin de 77% de la oferta publică iniţială (IPO) de anul trecut şi o scădere de 61% în 2022.

Bursele americane se confruntă anul acesta cu perspectivele tot mai slabe ale economiei globale, majorarea ratelor dobânzilor de către Rezerva Federală, ritmul ridicat al inflaţiei, efectele războiului din Estul Europei, accentuarea întreruperilor lanţurilor comerciale şi noile măsuri de carantină din Republica Populară Chineză.

La ora publicării ştirii, S&P 500 creştea cu 1,9%. Dow Jones şi Nasdaq, indicele marilor companii tech, se apreciau cu 1,1%, respectiv cu 3%.

În medie, cei trei indici din SUA au scăzut cu circa 18% de la începutul anului, perioadă în care investitorii au continuat să efectueze tranziţia de la acţiunile de creştere (precum cele din industria tech, unde se încadrează UiPath) către cele de tip „value”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO