Burse - Fonduri mutuale

Reveniri pe burse: cel mai probabil la baza creşterilor stă finanţarea prin bonduri a Uniunii Europene. Programul implică o serie masivă de cheltuieli pentru apărare şi energie

Reveniri pe burse: cel mai probabil la baza creşterilor...

Autor: Eduard Ivanovici

09.03.2022, 08:22 894

Acţiunile europene înregistrau creşteri în ultimele ore ale şedinţelor de tranzacţionare din 8 martie, după ce presa internaţională a anunţat că Uniunea Europeană ia în considerare un plan de vânzare de bonduri, drept răspuns la efectele generate de războiul ruso-ucrainean. 

DAX 30 din Frankfurt şi indicele parizian CAC 40 se apreciau cu 0,5%, respectiv 1,4%. FTSE MIB din Milano şi IBEX 35 din Madrid erau pe plus cu 2%, respectiv 2,3%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 creştea cu 0,4%, arată datele MarketWatch.

Indicele paneuropean Stoxx 600 creştea cu 0,1% la ora 17:10, după ce deschisese şedinţa în teritorii negative. Astfel, indicele se pregătea pentru primul avans din ultimele patru zile, în contextul în care posibilitatea unor noi stimulente ale băncilor centrale începe să îmbună­tăţească sentimentul general al pieţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO