Burse - Fonduri mutuale

Rezultate în creştere pentru Transelectrica pe fondul revenirii consumului de energie: venituri mai mari cu 20%, plus 6% la profitul net

Rezultate în creştere pentru Transelectrica pe fondul...

Autor: Roxana Petrescu

14.05.2021, 09:17 206

Transelectrica (TEL), operatorul sistemului naţional de transport al energiei, a terminat primele trei luni ale anului cu venituri totale de 726 de milioane de lei, cu 20% mai mari faţă de cele raportate în perioada similară a anului trecut.

“Veniturile totale operaţionale realizate în T12021 au înregistrat o creştere de 20% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior (726 mil lei în T1 2021 faţă de 603 mil lei în T1 2020), determinată în principal creşterea cantităţii de energie electrică livrată consumatorilor, de majorarea tarifului mediu de transport şi de creşterea veniturilor realizate pe piaţa de echilibrare”, se arată în raportul companiei.

Astfel, prin firele Transelectrica au circulat 15,5 TWh de energie, cu 4% mai  mult faţă de primele trei luni ale anului trecut. De asemenea, perioada a fost însoţită de o creştere a producţiei interne de energie cu 5%.

Totodată, profitul net al perioadei a fost de circa 82 de milioane de lei, cu 6% mai mult faţă de primele trei luni din 2020.

“Creşterea profitabilitãţii în primul trimestru al anului 2021 a fost obţinutã, în principal, prin reducerea tuturor costurilor operaţionale, precum şi prin  gestionarea eficientã a resurselor disponibile în conturile companiei.”

Reprezentanţii firmei mai spun că în primul trimestru al anului 2021, Transelectrica a realizat 27% din întreg planul anual de investiţii asumat de managementul companiei pentru întreg anul, respectiv 88,4% din valoarea bugetatã pentru primele trei luni. Pentru anul 2021, compania şi-a propus un plan anual de investiţii în valoare de peste 307 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO