Burse - Fonduri mutuale

Éric Mijot, Amundi Asset Management: Cea mai bună cale de a investi corect acum în pieţele de acţiuni este bazată pe trei caracteristici, adică acţiuni de tip „value”, criteriul de calitate şi acţiuni de dividend

ZF Romanian Capital Market Summit 2022

Éric Mijot, Amundi Asset Management: Cea mai bună cale...

Autor: Alex Ciutacu

17.03.2022, 10:54 1127

Contextul dat de inflaţie, război, dar şi de maturitatea ciclului investiţional face ca o strategie bună de investiţii în prezent să fie una bazată pe trei elemente, şi-anume aplicarea principiului de „valule investing”, criterul de calitate şi identificarea unor acţiuni de dividend, a explcat Éric Mijot, head of equity strategy Amundi Asset Management, în cadrul evenimentului ZF Romanian Capital Market Summit 2022.

„Cred că aceste trei caracteristici, adică criteriul value, criterul de calitate (în original: quality), şi acţiuni puternice care acordă dividende, sunt cea mai bună cale de a investi corect acum în pieţele de acţiuni”.

Reprezentantul Amundi Asset Management a discutat despre contextul actual, într-un moment în care FED, banca centrală americană, a început efectiv procesul de majorare al dobânzilor. Totuşi, Mijot a subliniat că procesul de întărire a politicii monetare a început încă de anul trecut, cel puţin la nivel declarativ.

„De fapt sunt într-un proces lung de întărire a politicii monetare, care este mult în spate faţă de ce sugerează nivelul inflaţiei. Suntem în această etapă de creştere a dobânzilor, de întărire a politicii monetare, în timp ce avem o încetinire în economia americană şi suntem într-un proces care a fost exacerbat de criza din Ucraina, cu o creştere mai redusă, o inflaţie mai mare şi bănci centrale care aleg de fapt să lupte în principal împotriva inflaţiei”.

Éric Mijot a explicat că există şansele pentru o revenire scurtă (shock rebound), în cazul în care vor veni veşti bune din Ucraina, însă „nivelul de maturitate al ciclului cere o anumită precauţie în ceea ce priveşte cum alocăm fonduri pe acţiuni”.

Ce a mai declarat în cadrul ZF Romanian Capital Market Summit 2022:

  • Ar trebui să ne uităm la dividende, care vor juca un rol mai mare în anii următori
  • Este mereu bine să reinvestim dividendele, când te uiţi la acţiuni trebuie să consideri acţiunile un pariu pe termen lung, o investiţie pe termen lung, nu doar o oportunitate de tranzacţionare.
  • Când te uiţi la acţiuni şi la ideea că pe termen lung acestea bat inflaţia, este datorită reinvestirii dividendelor, deci cred că trebuie să reinvestim dividendele atunci când investim în acţiuni

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO